Magyarország lenyűgöző tájai nem csak szemkápráztatóak, de kitűnő lehetőségeket kínálnak a természetjárás szerelmeseinek is. Az Alföld, Nyugat-Magyarország, a Mátra, a Bükk, az Északkeleti-középhegység, a Dunántúli-középhegység és a Dél-Dunántúli-dombság mind olyan tájegységek, amelyek számos túraútvonalat kínálnak az aktív kikapcsolódás kedvelőinek.

Az Alföldön található Hortobágyi Nemzeti Park nemcsak a híres Pusztával rendelkezik, hanem számos túraútvonalat is kínál. Azok, akik szeretik a hosszú, sík terepen való túrázást, számos lehetőséggel találkozhatnak itt. A nemzeti parkban található Kondás-tó környéke és a Nagyiván-tó környéke is kiváló túraútvonalakat kínálnak a természet és az állatok szerelmeseinek.

Nyugat-Magyarország a hegyek, tavak és erdők királysága, amelynek jellegzetességei számos lehetőséget kínálnak a természetjárás szerelmeseinek. A Bakonyban található vadvizek, sziklás hegycsúcsok és számos túraútvonal, tökéletes lehetőséget nyújtanak a kalandvágyóknak. Az ország legnagyobb tava, a Balaton is rengeteg lehetőséget kínál a túrázóknak, például a híres Balaton-kerülő túraútvonal.

A Mátra, a Bükk és az Északkeleti-középhegység is számos túraútvonallal büszkélkedhet. A Kékestető, amely Magyarország legmagasabb hegye, számos túraútvonalat kínál az érdeklődőknek, így a Magas-hegyi körút, amely gyönyörű kilátásokat kínál a vidékre. A Sirok-környéki Duna-Ipoly Nemzeti Park is számos lehetőséget kínál a természetjárás szerelmeseinek.

A Dunántúli-középhegység is számos élményt kínál az utazóknak, akik szeretik a kihívást jelentő túrákat és a festői vidéket. Várnak Rád a festői tájak, a barlangok és a régió történelmi emlékei – a Szent György-hegyi barlang, a Pannonhalmai Főapátság, a Szekszárdi borvidék.