Oldal kiválasztása

GPS Hibák kezelése

Ha a GPS-jel elveszik, és valamikor később visszaszerezzük, a jelvesztés előtti és utáni pontokat ugyanúgy kezeljük, mint a többi két pontot (bár több idő telt el közöttük), és egy egyenes vonallal összekötjük.A GPS egy olyan rendszer, amely a Föld körüli helyzetének meghatározására szolgál a keringő műholdak jelei alapján. A GPS-rendszer tartalmazza az Android-eszközben lévő chipet, valamint a Föld feletti műholdakat.

 • Példák GPS hibákra
 • Kezdeti GPS kapcsolat elérése
 • Hibajavítási lehetőségek
 • Teljesítmény javítás

Példák GPS hibákra

Ha az alábbiak bármelyikét tapasztalja, akkor tevékenysége a ténylegesen megtett távolságtól eltérő távolságot jelenthet, és sajnos a hiányzó adatok „kitöltésére”, a meglévő adatok módosítására nem lesz lehetőségünk. Szerencsére többet lehet tenni a rossz GPS-adatok rögzítésének megakadályozása érdekében, mint javítani. Kérjük, tekintse meg az ebben a cikkben felsorolt ​​hibaelhárítási lépéseket a hasonló problémák jövőbeni elkerülése érdekében.

 • GPS drift: A GPS nyomvonal eltér az útvonaltól. Láthatja, hogy a pálya általában követi az út alakját, de sokkal kisebb pontossággal.
 • Elvesztett GPS jel: Ha a GPS-jel elveszik, és valamikor később visszajön, a jelvesztés előtti és utáni pontokat ugyanúgy kezeljük, mint a többi két pontot (bár több idő telt el közöttük), és egy egyenes vonallal összekötjük.
 • GPS ugrás: Az „ugrásszerű” GPS-nyom miatt a túrája nagyobb távolságot jelezhet ki, mint amennyit ténylegesen megtett, mivel a GPS-nyomvonal minden egyes „cikk”-jét és „cakkját” egy egyenes vonallal kell számolni.

Jó GPS kapcsolat elérése

A gyors indítás és a nagy pontosságú pozícióbecslések eléréséhez a következőket kellene elérnije:

 • Tiszta kilátás az égbolt nagy részére. A telefon és az égbolt közötti akadályok hátrányosan befolyásolhatják a jelerősséget. Egy nagy fa nyilvánvaló akadály, de még egy zseb vagy egy hátizsák is gondot okozhat a nagyon alacsony erősségű jeleknél.
 • Hagyjon időt ráhangolódni a műholdak jeleire. A jelfelvételi idő javítása érdekében tartsa a készüléket egy helyen, és győződjön meg arról, hogy az eszköz adatkommunikációja engedélyezve van. Ez lehetővé teszi, hogy a telefon GPS-je tippeket kapjon a hozzávetőleges helyzetéről. Még teljesen tiszta égbolt mellett is eltarthat néhány percig, amíg bizonyos helyzetekben létrejön a kapcsolat. 

Hibajavítási lehetőségek a mobil készüléken

 1. Indítsa újra a telefont.
 2. Kapcsolja ki és be a GPS funkciót.
 3. Győződjön meg róla hogy az InstaTrail alkalmazás használhatja a GPS helyzetét. Settings > Apps > InstaTrail > Permissions > Toggle Location ON. Győződjön meg arról, hogy engedélyezte az InstaTrail számára a GPS használatát a háttérben.
 4. Tiltsa le az akkumulátorkímélő beállításokat, beleértve az energiatakarékos módot, az akkumulátorkezelést, az optimalizálást és a harmadik féltől származó alkalmazásokat. További információ az Android 6 vagy újabb rendszert futtató eszközökről:
  1. HTC: Settings > Power > Battery optimization > Not optimized > All apps > InstaTrail > Don’t optimize > Done.
  2. Huawei:
   1. Kapcsolja az Energia beállításokat Normal módra és adja az InstaTrail app ot a “Protected Apps.” listához.
   2. Settings > Apps > Advanced > Ignore optimizations > Allowed > All apps > InstaTrail > Allow.
  3. LG: Settings > Battery & power saving > Battery usage > Ignore optimizations > kapcsolja be az InstaTrail app számára.
  4. Motorola: Settings > Battery > válassza ki a menüt jobb felső sarokban > Battery optimization > Not optimized > All Apps > InstaTrail > Don’t Optimize.
  5. OnePlus (using OxygenOS Settings): Settings > Battery > Battery optimization > menü fennt >  All apps lista > InstaTrail > Don’t optimize.
  6. Samsung: Settings > Apps > válassza ki a menüt jobb felső sarokban > Special access > Optimize battery usage > All apps > Toggle OFF InstaTrail app számára.
  7. Sony: Settings > Battery > válassza ki a menüt jobb felső sarokban> Battery optimization > Apps > InstaTrail.
  8. Xiaomi (MIUI OS): 
   1. Settings > Additional Settings > Battery & performance > Manage apps battery usage > apps > InstaTrail.
   2. Settings > Additional Settings > Privacy > Location > győződjön meg róla hogy a High Accuracy van bekapcsolva a Location Mode-ként és engedélyezte a location szervízhez a hozzáférést.
 5. Ellenőrizze hogy a location beállításoknál hogy a „High accuracy” mód be van-e kapcsolva. Settings > Connections > Location > Locating method > High accuracy.
 6. Hajtson végre egy „AGPS reset”-et az GPS Status & Toolbox applikáció segítségével. Az appban menjen a Menu > Manage A-GPS State > Reset funkcióra.
 7. Végezetül
  1. Próbáljon meg az InstaTrail alkalmazással 10 percig rögzíteni, és hagyja, hogy az égbolt széles látószögéből jeleket keressen, és teljesen mozdulatlan maradjon. Ha ez nem ad hasznos helybecsléseket, ellenőrizze, hogy a GPS működik-e más alkalmazásokban. A legjobb, ha egy másik fitneszkövető alkalmazást használ, nem pedig egy navigációs alkalmazást, mint például a Google Maps, a Waze vagy az Apple Maps. A navigációs alkalmazások cellatornyok segítségével rögzítik az Ön pozícióját az ismert utakhoz és ösvényekhez, ami azt az illúziót keltheti, hogy a GPS tökéletesen működik. Az InstaTrail és sok más fitnesz-alkalmazás nem teszi ezt meg, és csak a GPS-t használja a helymeghatározásra.
  2. here
  3. Próbálja meg futtatni az egyik ingyenes alkalmazást, amely részletes GPS-működési információkat nyújt. A „GPS Status” egy ingyenes alkalmazás, amely visszaállíthatja a GPS-t, és friss A-GPS adatokat tölthet le. Az alkalmazás letöltésére szolgáló link itt található, és látnia kell, hogy végül 5 vagy több megszerzett műholdról számol be, és ha minden megfelelően működik, az általános pontossági tartomány kevesebb, mint 30 méter.

Változó teljesítmény

Még akkor is, ha az eszköz ugyanazon a helyen és ugyanazon a beállításon van, mint korábban, előfordulhat, hogy egyik napról a másikra eltérően viselkedik. Általában az eszköznek körülbelül 5 műhold jeleit kell fogadnia ahhoz, hogy pontos becslést kapjon a helyzetéről. A műholdak változó helyzete, a változó időjárási minták és a Föld külső légkörének változó természete miatt a GPS-rendszernek elegendő része van az Ön közvetlen irányításán és megfigyelésein kívül, így nehéz következtetéseket levonni arról, hogy mi okozza a következetlenséget. teljesítmény. Javasoljuk, hogy próbálja meg többször, mielőtt döntést hozna arról, hogy miként lehet a legjobban együttműködni eszköze GPS-ével a beállítások között.